Sygeplejerske

Vil du læse til sygeplejerske?

Professionsfagpakken/Sygeplejerske er en 1-årig genvej for dig, der ønsker at komme hurtigt videre i uddannelse som sygeplejerske uden først at skulle gennemføre en fuld HF.

Professionsfagpakken/Sygeplejerske indeholder følgende fag:

Professionsfagpakken/Sygeplejerske udbydes både som e-learning og som fysisk holdundervisning i Albertslund.

På de fysiske hold indgår du i et motiverende fællesskab med andre, der vil det samme som dig, og hvor vi hjælper og giver plads til hinandens forskelligheder både fagligt og menneskeligt.

Klassen har et erfarent lærerteam, der har fokus på at sikre en god overgang til din fremtidige uddannelse. Som led i skolens samarbejde med bl.a. Københavns Professionshøjskole vil du også få et indblik i indholdet på en professionsuddannelse.

Tilmeld dig professionsfagpakke/Sygeplejerske

Gå til tilmelding

Læs mere om den 1-årige HF professionsfagpakke/Sygeplejerske

Undervisningsform

Du kan tage den 1-årige HF professionsfagpakke som:

  • Holdundervisning på skolen i Albertslund eller i Rødovre
  • E-learning, hvor du følger undervisningen hjemmefra, og når det passer dig.
Undervisningsstart

Undervisningsstarten afhænger af undervisningsform. Vælger du at tage professionsfagpakken som holdundervisning, er der holdstart i august og forløbet slutter i juni året efter.

Vælger du at tage professionsfagpakken som e-learning, kan du starte, når det passer dig.

Adgangskrav

Som udgangspunkt skal du have afsluttet 9. eller 10 klasse og have været ude at grundskolen i minimum et år, men skolens studievejledere vil altid foretage en individuel vurdering.

Når du tilmelder dig, skal du huske at vedhæfte alle dine hidtidige uddannelsespapirer (9. klasse, 10. klasse, grundforløbsbevis, uddannelsesbevis, 1.g/2.g eksamensprotokol og lignende), så vi bedre kan behandle din tilmelding.

Bemærk: Hvis du allerede har en STX, HHX, HTX, HF eller EUX første del, vil du ikke kunne optages på en professionsfagpakke.

Pris og SU

Når du tilmelder dig den 1-årige HF professionsfagpakke betaler du et samlet deltagergebyr, som du får tilbage, når du har gennemført fagene med eksamen. Læs mere om deltagerbetaling.

Du har mulighed for at søge SU (Statens Uddannelsesstøtte), hvis du ikke forvejen har haft de fag, der indgår i pakken. Læs mere om SU.

Eksamen

Du kan læse om eksamen i de enkelte fag i de links, der ligger i beskrivelsen af den enkelte professionsfagpakke (se ovenfor).

Bemærk, at hvis du senere skulle ændre uddannelsesplaner, kan du altid bruge de gennemførte fag til at tage en fuld HF uden at starte forfra.

Søg ind på en videregående uddannelse

Med en professionsfagpakke skal du søge optagelse via kvote 2 på din videregående uddannelse senest den 15. marts kl. 12.00, hvis du ønsker at starte i august/september samme år (eller i januar/februar året efter). Du kan godt ansøge, selv om du er i gang med en professionsfagpakke hos os, som bliver afsluttet i maj/juni det år, du søger.

Du skal søge ind på den ønskede uddannelse via optagelse.dk.

Husk altid at undersøge, om der er særlige adgangskrav til den uddannelse, du ønsker at starte på. Du kan tjekke de uddannelsesspecifikke krav på www.ug.dk.

Hvis du ønsker hjælp til optagelse på en videregående uddannelse kan du få hjælp af studievalg.dk.