I naturvidenskab G, lærer du de grundlæggende elementer inden for naturens verden. Lige fra de mindste atomer til planeternes kredsløb om solen og alt det midt imellem, specielt det der foregår på jorden.
Hvad kan du bruge faget til?
Du kan bruge faget til at forstå mere om den verden der omgiver dig. Blive meget klogere på den mad du spiser og den måde du behandler din krop på, hvad er sundt og hvad er usundt. Du kommer også til at lære om jordens opbygning og vejr og klima.
Hvad lærer du?
Du kommer på en rejse fra atomernes mikroverden, over din krop og den planet vi bor på, til stjerner, planeter og månernes verden i solsystemet. For at forstå alt dette, er du også nødt til at stifte bekendtskab med kemiens spændende verden, der forklarer, hvordan det meste af det du omgiver dig med, bliver dannet og omdannet.
Tilmeld dig faget
Vælg hvornår og hvordan du vil tage faget.
Mere om faget
Naturvidenskab G som holdundervisning på skolen
Du kan tage faget som:
- Holdundervisning på skolen
Naturvidenskab G som holdundervisning foregår på vores adresser i Albertslund og Rødovre. Det er den enkelte lærer der, sammen med dig og resten af holdet, tilrettelægger undervisningen inden for den gældende læreplan. Læs mere om holdundervisning på skolen.
Naturvidenskab G som e-learning
Du kan tage faget som:
- E-learning
Naturvidenskab G som e-learning foregår online via vores læringsplatform Canvas. Her finder du de faglige materialer du skal arbejde med. Du afleverer dine opgaver i Canvas, og du får vejledning og feedback fra din lærer online. Som e-learningkursist får du stor frihed og fleksibilitet i din hverdag. Læs mere om e-learning.
Når du tilmelder dig e-learning, vil du inden for en uge være i gang med faget.
Fagets opbygning
Naturvidenskab G består af syv forløb.
Jordkloden
Hvordan ser jorden ud indvendigt? Hvorfor opstår der jordskælv? Hvad er en vulkan? Hvordan er et landkort bygget op? Hvad er grundstoffer? Hvad er atomer? Alt dette får du svar på i modul 1 om jordkloden.
Tidsforbrug: Ca. 13 timer
Vejr og klima – mere og mere aktuelt
Hvordan er atmosfæren opbygget? Hvad er massefylde? Hvad er lufttryk og hvordan opstår vind? Hvad er temperatur egentlig for noget og hvilke tilstandsformer kan et stof være i? Hvorfor regner det og hvordan kommer regnvandet op i himlen? Alt dette får du svar på i modul 2 om vejret.
Tidsforbrug: Ca. 13 timer
Kost og sundhed – dit valg, dit ansvar
Hvad er der i den mad du spiser? Hvad er sund mad og hvad er usundt for din krop?
Tidsforbrug: Ca. 13 timer
Kroppen – en af naturens organismer
Hvordan får du energi til kroppen? Hvordan virker dit fordøjelsessystem? Hvorfor trækker du vejret? Hvordan virker dit hjerte og dit blod? Hvad er en celle? Hvad er DNA og hvordan har livet udviklet sig igennem evolutionen?
Tidsforbrug: Ca. 13 timer
Himmelrummet – har altid draget os
Hvordan er solsystemet opbygget. Hvorfor har vi årstider? Hvad er sol og måneformørkelser? Hvordan kan man rejse i rummet? Hvad skal der til for at der kan opstå liv på en planet?
Tidsforbrug: ca. 13 timer
Fremtiden – nærmer sig
I dette modul skal du selv arbejde med et emne, der skal være et ud af disse fire emner: Klimaforandringer, Bæredygtigt forbrug, Evolution eller Betingelser for liv.
Tidsforbrug: ca. 13 timer
Eksamen
I dette modul, skal du gøre dig klar til at gå til eksamen. Du skal også aflevere det oplæg du vil eksamineres i.
Tidsforbrug: Ca. 13 timer
Eksamen
Du skal til en mundtlig eksamen, hvor du selv vælger emnet og laver et oplæg til, hvad du vil snakke om. Eksamen tager 25 minutter.
Adgangskrav
Du skal kunne læse og forstå dansk og være interesseret i at forstå, hvordan naturens verden er opbygget.
Find dit faglige niveau på AVU
Måske er Naturvidenskab G det rigtige niveau til dig? Måske ligger du på et andet fagligt niveau?
Du kan læse om de faglige niveauer på AVU eller kontakte en studievejleder for at finde dit niveau.
SU
Du kan søge om SU for faget.
Læreplan for faget
Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen.
Vi glæder os til at byde dig velkommen!