Mediefag 0-C

Mediefag 0-C beskæftiger sig med levende billeder, dvs. hvordan man analyserer og producerer medieproduktioner som eksempelvis kampagnefilm, kortfilm, spillefilm, dokumentarfilm og meget meget mere.

Steen, som er lærer på Mediefag 0-C, fortæller i denne video om faget.

Hvad kan du bruge faget til?

Mediefag 0-C er en god optakt for dig som gerne vil studere mediefag på universitetet eller læse på Journalisthøjskolen. Det er også en optakt til Filmskolen, Super 16, Journalisthøjskolen, eller livet som Influencer/Youtuber, hvis du vil den vej.

Hvad lærer du?

I Mediefag 0-C lærer du primært filmanalyse og praktisk, kreativ filmproduktion. Du ser nogle af filmhistoriens mest berømte scener og får et indblik i filmhistoriens fantastiske univers. Sekundært lærer du om formidling med levende billeder på medieplatforme til forskellige målgrupper. Sidst men ikke mindst lærer du at indgå i et gruppearbejde i din filmproduktion. Herunder får du uddybet dit kendskab til en medieproduktions forskellige faser.

Tilmeld dig faget

Vælg hvornår og hvordan du vil tage faget.

Gå til tilmelding

Mere om faget

Mediefag som e-learning

Du kan tage faget som:

  • E-learning

Mediefag som e-learning foregår hjemmefra via online adgang til vores læringsplatform. Her finder du de faglige materialer du skal arbejde med, du afleverer opgaver online, og du får feedback fra dine lærere online. Du har mulighed for at arbejde med faget, når det passer dig, og hvor det passer dig, så længe du har adgang til en computer med internet. Læs mere om e-learning.

I dette fag er der kursusdage, hvor du fysisk skal møde på skolen. Læs mere.

Når du tilmelder dig e-learning, vil du inden for en uge være i gang med faget.

Fagets opbygning

Mediefag på e-learning er delt op i 6 moduler.

Modul 1: De filmiske virkemidler og dramaturgi
Her lærer du om de filmiske virkemidler og den dramaturgi, som film benytter sig af.

Modul 2: Praktiske øvelser med kamera, samt klipning og redigering af film.
Du skal lave tre øvelser, hvor du selv lærer at filme og redigere dine egne film.

Modul 3: 60 seconds filmkonkurrence
Du skal lave en film, der kunne have deltaget i 60 seconds filmkonkurrencen. Filmen skal på en eller anden måde vise, hvordan man erobrer et sted/rum i en by. Hvordan er op til dig.

Modul 4: Fiktionsfilm
Du skal arbejde med fiktionsfilm, mere specifikt er der tale om gyserfilm, som du lærer at analysere og forstå galskaben bag.

Modul 5: Eksamensfilm
Her har du brug for al din kreativitet og dine gode ideer, for du skal sammen med din gruppe producere en eksamensfilm.
I modul 5 skal du møde op på skolen for at lave din eksamensfilm i en gruppe. Det er ikke muligt at gå til eksamen uden at have lavet en eksamensfilm.

Modul 6: Dokumentarfilm og dokumentar-tv
Du skal arbejde med dokumentarfilm og -tv, og får en viden om hvordan film og tv på forskellig vis skildrer virkeligheden.

Mediefag som holdundervisning på skolen

Du kan tage faget som:

  • Holdundervisning på skolen

Mediefag som holdundervisning foregår på vores adresser i Albertslund og Rødovre, men du vil også skulle ud af huset og optage film. Det er den enkelte lærer der, sammen med dig og resten af holdet, tilrettelægger undervisningen inden for den gældende læreplan. Læs mere om holdundervisning på skolen.

Eksamen

Eksamen består af to dele. I undervisningen har du produceret en film, som er omdrejningspunkt for gruppeeksamen. Først kommer du til en gruppeeksamen bagefter kommer du til en individuel eksamen.

Adgangskrav

Du kan læse faget hvis du har afsluttet folkeskolens afgangsprøve.

Læreplan for faget

Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen.

Gå til læreplan

Vi glæder os til at byde dig velkommen.