Dansk Retursystem tilbyder alt personale uddannelse

Ny teknik kræver ny viden. Som en del af Dansk Retursystems beslutning om at opkvalificere alle deres medarbejdere, så de er klædt på til fremtidens teknologiske arbejdsmarked, har Vestegnen HF & VUC de sidste tre år været med til at efteruddanne virksomhedens medarbejdere i produktionen og logistikafdelingen.

Lise har været hos Dansk Retursystem i ti år og har fået undervisning i dansk
Lise er operatør hos Dansk Retursystem og har fået undervisning i dansk. “Det var godt – og det var svært,” fortæller hun stolt.

Boost på alle parametre

Medarbejderne er blevet opkvalificeret i dansk – skriftlig kommunikation og læsning – og matematik. Desuden har ordblinde medarbejdere fået særligt tilrettelagt undervisning.

Efteruddannelse af medarbejderne har flere fordele, både for medarbejderen og for virksomheden. For Dansk Retursystem betyder opkvalificeringen, at medarbejderne:

  • har fået mere selvtillid og arbejdsglæde
  • har øget effektiviteten
  • er blevet mere selvstændige
  • er mere åbne over for forandringer og nye arbejdsopgaver
  • er klar til yderligere erhvervsfaglig efteruddannelse
  • forstærker deres faglige og personlige fleksibilitet.

“Når de basale kvalifikationer øges, oplever vi, at medarbejderne generelt bliver mere åbne over for at lære nyt. De ønsker at fortsætte deres udvikling, og de bliver derved mere parate til nye opgaver,” fortæller Helle Psilander, HR-direktør hos Dansk Retursystem.“

“Medarbejderne bliver stolte af deres virksomhed, som giver dem denne mulighed, og bliver dermed også mere loyale, hvilket igen betyder mindre personaleomsætning, som kan være meget dyrt for virksomheden.”

Aldrig været på sprogskole

Orhan er en af dem, der nu har fået undervisningOrhan er fra Ishøj og kører lastbil og forskellige trucks i produktionen. Før var han indsamlingschauffør. Orhan tænker fremtid i forhold til når han ikke længere kan klare et fysisk arbejde, og derfor vil han gerne uddannes til operatør.

For mange år siden kom Orhan til Danmark fra Tyrkiet, men har aldrig været på sprogskole. Han har selv lært sig dansk.

“Det vigtigste for mig er at lære sproget ordentligt,” fortæller Orhan, og selv om han synes, det bliver nogle lange dage med tre timers skole to gange om ugen, klør han alligevel på. “Jeg har især forbedret min udtale. Jeg vil gerne kunne skrive, tale og især læse og forstå bedre,” siger Orhan.

Vild med dansk

Anetha har været glad for forløbetAnetha er 50 år og fra Hedehusene. Anetha har været flere år i Dansk Retursystem, og før det var hun pædagogmedhjælper i 23 år.

Anetha er operatør ved forskellige maskiner (til hhv. Glas, PET, alu og optællingsmaskiner) og oplærer desuden nye ansatte.

“Hvis jeg ville videre på den nye fabrik, skulle jeg være proces- eller industrioperatør. Det ville jeg gerne,” understreger Anetha. “Her får jeg lov til at prøve noget nyt – jeg har fx lige været med i et LEAN-projekt og med denne undervisning bliver jeg bedre til dansk. Specielt stavning og til at bruge flere ord og fremmedord. Jeg vil gerne blive bedre til at skrive og kunne gå videre på uddannelse. Jeg har været glad for forløbet – jeg synes at dansk er spændende,” slutter Anetha.

Kontakt os

Er der behov for uddannelse eller opkvalificering i din virksomhed? Kontakt os for at høre mere om de forskellige muligheder.

Ingolff Serup Lindbo
Uddannelses- og erhvervschef

Mobil: 2070 9968
Mail: cli@vucv.dk

Vestegnen HF & VUC Erhverv
Kirstine Pedersens Vej 2
2610 Rødovre
Tlf: 4511 4251
Mail: erhverv@vucv.dk