Danske fragtmænd har fået fitness til hjernen

I august 2016 ringede det ind til første skoledag i Danske Fragtmænds egen moduluddannelse flere steder i landet – således også hos Danske Fragtmænd i Taastrup. Vestegnen HF & VUC stået for undervisningen, men den er foregået på Danske Fragtmænds terminal.

Kurset har været tilpasset den enkeltes niveau, og med udgangspunkt i virksomhedens eget materiale. De første hold, der tæller 62 lager- og terminalmedarbejdere, har netop færdiggjort første uddannelsesmodul, og kursisternes evalueringer viser tydeligt, at tiden på skolebænken med dansk og IT på skemaet har båret frugt:

Danske Fragtmænd i Taastrup får bl.a undervisning i læsning, stavning og IT
Andreas Olesen er en af de ansatte, som har modtaget undervisning. Læs mere ved at klikke på billedet

En gevinst for bundlinjen

  • 90 % føler de har lært noget.
  • 81 % er blevet bedre til at læse.
  • 85 % er blevet bedre til at stave.
  • 79 % er blevet bedre til at skrive.
  • 67 % er blevet bedre til IT.

“Som VUC er vi stærkt optaget af at medvirke til et generelt uddannelsesløft på Vestegnen – herunder opkvalificering af voksne i beskæftigelse”, siger Tue Sanderhage, direktør på Vestegnen HF & VUC. “Vi har en del virksomheder i vores lokalområde med ufaglært arbejdskraft. Med en minimal indsats kan vi styrke den enkeltes lyst og mulighed for at tage rejsen fra ufaglært til faglært. Samtidig fortæller virksomhederne os, at uddannelsesløft af medarbejdere er en gevinst for deres bundlinje.”