Tysk fortsættersprog 0-C

Tysk 0-C

I tysk fortsættersprog 0-C øver du dig i at kommunikere på et enkelt tysk både mundtligt og skriftligt, og du får udvidet dit tyske ordforråd. Samtidig får du et bedre kendskab til tysk kultur, historie og samfund. Du bliver også bedre til at tale og skrive på tysk om litterære tekster, film, musik og andre typer tekster.

Hvad kan du bruge faget til?

Tysk er EU’s største modersmål, og uanset om du vil arbejde med handel, teknologi, historie, kultur eller bare gerne vil ud i verden, er tysk sprog et godt kort at have på hånden.

Hvad lærer du?

Du lærer at udtrykke dig mundtligt på et enkelt og forståeligt tysk. Du træner dig i at skrive på tysk. Du arbejder også med at forstå og fortælle om forskellige typer af tysksprogede tekster, både skrevne tekster, musik, hjemmesider og spillefilm.

Du træner de grundlæggende principper for sprogets opbygning og grammatik, sådan at du bedre kan kommunikere på tysk.

Ud over at lære sproget får du ny viden om kultur, litteratur, historie og samfundsforhold.

Tilmeld dig faget

Vælg hvornår og hvordan du vil tage faget.

Gå til tilmelding

Mere om faget

Tysk 0-C som holdundervisning på skolen

Du kan tage faget som:

  • Holdundervisning på skolen. Holdet er halvårligt og starter i januar. Du kan tilmelde dig faget i september.

Tysk 0-C som holdundervisning foregår på skolen i Albertslund. Det er den enkelte lærer der, sammen med dig og resten af holdet, tilrettelægger undervisningen inden for den gældende læreplan. Læs mere om holdundervisning på skolen.

Tysk Fortsættersprog 0-C som e-learning

Du kan tage faget som:

  • E-learning

Tysk Fortsættersprog 0-C som e-learning foregår hjemmefra via online adgang til vores læringsplatform. Her finder du de faglige materialer du skal arbejde med, du afleverer opgaver online, og du får feedback fra dine lærere online. Du har mulighed for at arbejde med faget, når det passer dig, og hvor det passer dig, så længe du har adgang til en computer med internet. Læs mere om e-learning.

Når du tilmelder dig e-learning, vil du inden for en uge være i gang med faget.

Fagets opbygning

Tysk fortsætter C består af fire forløb:

Allein sein und Sehnsucht
Formålet med dette tematiske forløb er at du får opfrisket din tyske læsefærdighed og øver dig i at skrive og tale om det vigtigste indhold af en tekst. Du får også trænet at føre en samtale på tysk.
Tidsforbrug: ca. 25 timer

Kindheit und Jugend im Dritten Reich
Du fortsætter med at træne din læsefærdighed på tysk, at analysere tekster og udtrykke din holdning til et emne. Du får også et indblik i tysk historie.
Tidsforbrug: ca.12 timer

Stunde Null und ein neuer Anfang
Forløbet giver indblik i tysk historie, og du træner både tekstanalyse og perspektivering. Du får desuden trænet mundtligt tysk.
Tidsforbrug: ca. 13 timer

DDR, Vergangenheit und Wende
Forløbet giver dig viden om tysk historie og forholdene i Berlin i tiden før og efter die Wende.  Du får også fortsat styrket din læse- og udtryksfærdighed.
Tidsforbrug: ca. 25 timer

 

 

 

Eksamen

Eksamen består af en mundtlig prøve. Eksaminationstiden varer ca. 30 minutter, og du har ca. 60 minutters forberedelsestid.

Adgangskrav

Du skal have haft faget i folkeskolen eller have tilsvarende forudsætninger.

SU

Du kan søge om SU for faget.

Læs om betingelserne for SU her

Læreplan for faget

Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen.

Gå til læreplan

Vi glæder os til at byde dig velkommen!