Arabisk B-A

I Arabisk B-A får du mulighed for at bliver endnu bedre til standard arabisk. Det er dog ikke kun sproget som du bliver klogere på. Du vil også skulle arbejde med forskellige historiske, samfundsmæssige og kulturelle emner som f.eks. arabiske medier, den arabiske ungdom og den algeriske revolution. Det er vigtigt at påpege at du både skal tale standard arabisk og dansk samt skrive arabisk i WORD eller et lign. skriveprogram. Så med dette fag vil du opnå flere forskellige relevante kompetencer som du kan tage med dig.

Hvad kan du bruge faget til?

Arabisk a giver adgang til nogle uddannelser på Københavns Universitet, hvor en god sprogforståelse og interkulturel kompetence er et krav. Du kan også søge ind på Sprogofficeruddannelsen og have lidt sprog med i bagagen.

Hvad lærer du?

Du lærer at læse og skrive arabisk indenfor kendte emner som f.eks. besættelsen af Algeriet eller klimakrisen i den arabiske verden. Der er en del gloseindlæring i arabisk a, men det er kombineret med levende tekster om medier, historie, danske podcast om danskere i den arabiske verden.  Du lærer kun moderne standardarabisk.

Tilmelding

Vælg hvornår og hvordan du vil tage faget.

Gå til tilmelding

Mere om faget

Arabisk B-A som e-learning

Du kan tage faget som:

  • E-learning

Arabisk B-A som e-learning foregår online via vores læringsplatform Canvas. Her finder du de faglige materialer du skal arbejde med. Du afleverer dine opgaver i Canvas, og du får vejledning og feedback fra din lærer online. Som e-learningkursist får oplever du stor frihed og fleksibilitet i din hverdag. Læs mere om e-learning.

Når du tilmelder dig e-learning, vil du inden for en uge være i gang med faget.

Fagets opbygning

Arabisk B-A består af 8 forløb:

 

Forløb 1: Besættelsen af  Algeriet
Nyheder og medier i den arabiske verden
 
De centrale emner i både dette og de kommende forløb er Al-Kitaab 1 fortællingen om de to unge personer Maha og Khaled. 
Vi skal også arbejde med følgende tema: "Nyhedsbilledet i den arabiske verden". Du lytter og læser således til en tekst på arabisk, men skal være i stand til at gengive hovedindholdet på dansk. 
Tidsforbrug: ca. 25 timer 

Forløb 2: Besættelsen af  Algeriet
I dette forløb skal du arbejde med kapitel 12 og 13, hvor du møder Mahas far, som fortæller om sit liv og hans beslutninger. Der er fokus på arbejde med gloser, som du herefter genkender i en tekst.
Vi skal også arbejde med følgende tema: "Algeriet og besættelsen".
Tidsforbrug: ca. 25 timer 

Forløb 3: Fejring og højtider i den arabiske verden
I dette forløb skal du arbejde med kapitel 14 og 15, hvor du møder Mahas far, som fortæller om sit liv og hans beslutninger. Der er dermed fokus på arbejde med gloser, som du herefter genkender i en tekst.
Vi skal også arbejde med følgende tema: "Fejring og højtider i den arabiske verden".
Tidsforbrug: ca. 16 timer 

Forløb 4: Khaled fejrer Ramadan // Yemen - før og nu
I dette forløb skal du arbejde med kapitel 16 og 17, hvor Khaled fortæller om et brev fra onklen, forberedelser til familiebesøg m.m. Der er dermed fokus på arbejde med gloser, som du herefter genkender i en tekst.
Vi skal også arbejde med følgende tema: "Yemen - før og nu".
Tidsforbrug: ca. 16 timer 

Forløb 5: Al-Hijra del 1 // Tekst om June Dahy
I dette forløb skal du arbejde med kapitel 18 og 19, hvor både Maha og Khaled fortæller om rejsen.  Der er dermed fokus på at arbejde med gloser, som du herefter genkender i en tekst.
Tidsforbrug: ca. 25 timer 

Forløb 6: Al-Hijra del 2 // Arabisk eller vestlig kultur
I dette forløb skal du arbejde med to tekster fra kapitel 20, hvor Mahas mor fortæller om sin familie, udlængsel og familiære baggrund. Der er dermed fokus på at arbejde med gloser, som du herefter genkender i en tekst.
Tidsforbrug: ca. 25 timer 

Forløb 7: Billedanalyse // Youtube-stjerne Taim
I dette forløb arbejder vi analytisk og sprogligt, så du bliver god til at lave en billedanalyse.
I fortællingen om Maha og Khaled er emnerne den arabiske familie, at rejse og bo i udlandet, venskaber og ny kultur, Khaled fejrer Ramadan, Al-Hijra del 1 og 2. Det er de samme temaer, som gør sig gældende, når du skal lave en billedanalyse.
Tidsforbrug: ca. 32 timer  

Forløb 8: Eksamen og repetition
I dette forløb skal du primært repetere fortællingerne fra Maha-Khaled historien og emneteksterne.
Maha og Khaled teksterne er kapitel 10-20 fra Al-Kitaab 1.
Tidsforbrug: ca. 35 timer 

Eksamen

Den skriftlige eksamen varer 5 timer og det er ukendt materiale. Den mundtlige eksamen varer 30 min. på arabisk og lidt på dansk med udgangspunkt i kendte tekster.

Adgangskrav

Du kan blive optaget, hvis du har forudsætninger svarende til faget på B-niveau.

SU

Du kan søge om SU for faget.

Læs om betingelserne for SU her

Læreplan for faget

Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen.

Gå til læreplan

Vi glæder os til at byde dig velkommen!