Arabisk B-A

Faget arabisk B-A er en naturlig forlængelse af arabisk b, hvor du lærer endnu flere gloser og mere grammatik. Du kommer til at fordybe dig i arabisk historie og kultur parallelt med sprogindlæring.

Hvad kan jeg bruge faget til?

Arabisk a giver adgang til nogle uddannelser på Københavns Universitet, hvor en god sprogforståelse og interkulturel kompetence er et krav. Du kan også søge ind på Sprogofficeruddannelsen og have lidt sprog med i bagagen.

Hvad lærer jeg?

Du lærer at læse og skrive arabisk indenfor kendte emner som f.eks. besættelsen af Algeriet eller klimakrisen i den arabiske verden. Der er en del gloseindlæring i arabisk a, men det er kombineret med levende tekster om medier, historie, danske podcast om danskere i den arabiske verden.  Du lærer kun moderne standardarabisk.

Hvordan foregår eksamen?

Den skriftlige eksamen varer 5 timer og det er ukendt materiale. Den mundtlige eksamen varer 30 min. på arabisk og lidt på dansk med udgangspunkt i kendte tekster.

Hvad kræver det, for at jeg kan begynde på faget?

Det er et krav at du har afsluttet arabisk b, eller er blevet kompetencevurderet til at komme direkte ind på faget arabisk B-A.

Tid, sted og tilmelding

Gå til tilmelding og vælg hvor, hvornår og hvordan du vil læse faget.

Gå til tilmelding