1-årig professionsfagpakke

Går du og drømmer om en uddannelse og et fremtidigt job, hvor arbejdet med mennesker er i centrum? Og er du klar til at komme videre, men fik bare aldrig taget en fuld gymnasial uddannelse?

Så har vi måske løsningen her:
En professionsrettet fagpakke er en 1-årig genvej for dig, der ønsker at komme hurtigt videre i uddannelse som pædagog, sygeplejerskesocialrådgiverbioanalytiker eller ergoterapeut uden først at skulle gennemføre en fuld HF.

Vi har målrettet en pakke af fag, som giver direkte adgang til din drømmeuddannelse. Pakken er tilrettelagt med dansk og engelsk som fællesfag plus to-tre valgfag.

De professionsrettede fagpakker udbydes både som e-learning og som holdundervisning i Albertslund eller i Rødovre.

På de fysiske hold indgår du i et fagligt og socialt fællesskab med andre, der vil det samme som dig. Klassen og det stærke lærerteam giver dig mulighed for faglig og personlig udvikling i et trygt undervisningsmiljø, hvor vi hjælper og giver plads til hinanden.

Du kan vælge mellem følgende fem professionsfagpakker:

Tilmeld dig en professionsfagpakke

Gå til tilmelding

 

Læs mere om de 1-årige professsionsfagpakker

Undervisningsform
Du kan tage den 1-årige professionsfagpakke som:
  • Holdundervisning på skolen i Albertslund eller i Rødovre
  • E-learning, hvor du følger undervisningen hjemmefra, og når det passer dig. Læs mere.
Undervisningsstart

Undervisningsstarten afhænger af undervisningsform. Vælger du at tage professionsfagpakken som holdundervisning, er der holdstart i august og forløbet slutter i juni året efter.

Vælger du at tage professionsfagpakken som e-learning, kan du starte, når det passer dig.

Adgangskrav
Som udgangspunkt skal du have afsluttet 9. eller 10 klasse og have været ude at grundskolen i minimum et år, men skolens studievejledere vil altid foretage en individuel vurdering. Når du tilmelder dig, skal du huske at vedhæfte alle dine hidtidige uddannelsespapirer (9. klasse, 10. klasse, grundforløbsbevis, uddannelsesbevis, 1.g/2.g eksamensprotokol og lignende), så vi bedre kan behandle din tilmelding. Bemærk: Hvis du allerede har en STX, HHX, HTX, HF eller EUX første del, vil du ikke kunne optages på en professionsfagpakke.
Pris og SU

Når du tilmelder dig den 1-årige professionsfagpakke betaler du et samlet deltagergebyr, som du får tilbage, når du har gennemført fagene med eksamen. Læs mere om deltagerbetaling.

Du har mulighed for at søge SU (Statens Uddannelsesstøtte), hvis du ikke forvejen har haft de fag, der indgår i pakken. Læs mere om SU.

Eksamen
Du kan læse om eksamen i de enkelte fag i de links, der ligger i beskrivelsen af den enkelte professionsfagpakke (se ovenfor). Bemærk, at hvis du senere skulle ændre uddannelsesplaner, kan du altid bruge de gennemførte fag til at tage en fuld HF uden at starte forfra.
Søg ind på en videregående uddannelse

Med en professionsfagpakke skal du søge optagelse på din videregående uddannelse senest den 15. marts kl. 12.00, hvis du ønsker at starte i august/september samme år (eller i januar/februar året efter). Du kan godt ansøge, selv om du er i gang med en professionsfagpakke hos os, som bliver afsluttet i maj/juni det år, du søger.

Du skal søge ind på den ønskede uddannelse via optagelse.dk.

Husk altid at undersøge, om der er særlige adgangskrav til den uddannelse, du ønsker at starte på. Du kan tjekke de uddannelsesspecifikke krav på www.ug.dk