André valgte livet

På en uddannelsesinstitution møder man hver dag mange mennekser. Mennekser der er både spændende og inspirerende. Og mennesker med søde, sjove, rørende og skræmmende historier fra eller om deres liv.

Andrés historie er en af dem.

André ligner en fyr som alle andre 24-årige fyre. På dagen, hvor dette billede er taget, er han dog ekstra glad, for han har netop fået sin studenterhue. Det er ikke alene huen, der gør ham glad. Det der gør ham indereligt glad er, at han med hue og sit eksamensbevis, nåede et af de mål han satte sig for 4 år siden.

Da André var blot 20 år blev han indlagt på Rigshospitalet. En yderst sjælden bakterie havde sat sig i hjernen og frataget ham alle sanser samt lammet den ene halvdel af kroppen. Hans tilstand var så dårlig, at lægerne kun gav ham få dage at leve i. En voldsom besked at få, men en besked som André nægtede at acceptere. Han ville leve livet – ikke ende det som 20-årig.

“Jeg elsker mit liv. Jeg elsker min familie”. Om det var denne vilje til at leve livet, der gjorde, at han dagen efter dødsdommen stod op af hospitalssengen og bevægede sig frit rundt, kunne ingen forklare. Ikke engang ham selv. Uden operation og uden medicin havde André vundet over bakterien, der ellers skulle have kostet ham livet.

Det var også på hospitalsgangen, at André dengang besluttede at han ville tage en HF, selvom han gennem hele sit folkskoleliv havde fået af vide af læreerne, at han aldrig ville få sig en uddannelse.

André har kun ganske få mén og lever et helt almindeligt liv idag. Dog med en stor portion taknemmelighed for at få lov stadig at være her.