”Det var på tide at gøre noget godt for mig selv”

Alexander har en drøm om at blive Officer. En drøm han målrettet følger, trods ordblindhed og et liv med mange udfordringer.

”Hele mit liv har jeg altid gjort hvad andre synes var godt for dem. Men for et par år siden besluttede jeg, at det var på tide at gøre noget godt for mig selv – uden at tænke på hvad andre synes.”  

Alexander Vargas Høyer Pedersen er 34 år og har en drøm at søge ind som Officer i forsvaret. Han har dog den udfordring, at han er ordblind.  Men drømmen lever og derfor tager Alexander, også kaldet Vargas, nu en HF for ordblinde på Vestegnen HF & VUC. ”Her får jeg den rette støtte og har gjort brug af diverse IT-hjælpemidler, hvilket har resulteret i en meget positiv udvikling særligt ift. mit engelsk. Jeg lægger faktisk ikke længere mærke til at jeg er ordblind” fortæller han.

Det har dog ikke altid været sådan. Alexander blev født i 1985 i Guatemala. Her boede han sammen med sin mor indtil han var 5 år. Herefter blev han adopteret af en dansk familie. Det tog ham kun et år at lære det danske sprog, men da han startede i skole, begyndte han at opleve problemer med at læse og stave. Dette, samt det at han havde en anden hudfarve end sine klassekammerater, gav anledning til mange år med mobning. Hans forældre var meget opsatte på, at han skulle have det godt samt lære at skrive og stave, hvorfor han kom på efterskole.

Alexander havde en lang periode med op og nedture, men begyndte at få interesse for forsvaret. Som 23-årig blev han sendt til Afghanistan for at gøre en forskel. En udsendelse som medførte en fysisk skade samt sår på sjælen. Det afholdt ham dog ikke fra at blive udsendt igen i 2010, to år senere.

Turen til Afghanistan i 2010 blev Alexanders sidste tur som kampsoldat. Nu er det drømmen om at blive Officer der udleves, hvilket kræver en HF. Alexander er top motiveret og meget engageret i sin uddannelse, og lader ikke sin ordblindhed eller livets tragiske oplevelser stå i vejen for drømmen. ”For mig, er min uddannelse hos Vestegen HF & VUC, en investering i livet” fortæller han.

Derudover er Alexander meget socialt anlagt og bidrager i høj grad til skolens gode sociale miljø. ”Det at involvere mig i skolens aktiviteter, giver mig ikke alene noget socialt. Det har også styrket mig fagligt.” fortæller han. Med dette forsætter Alexander på at fokusere på den sidste del af sin HF, inden han om nogle få måneder får sin hue og kan udleve sin drøm.