Mediefag C-B

Mediefag C-B beskæftiger sig med levende billeder, dvs. hvordan man analyserer og producerer medieproduktioner som eksempelvis kampagnefilm, kortfilm, spillefilm, dokumentarfilm og meget meget mere.

Hvad kan du bruge faget til?

Med Mediefag C-B opnår du kompetencer til f.eks. filmproduktion, marketing, kommunikation, og HR. Det er også en optakt til Filmskolen, Super 16, Journalisthøjskolen, eller livet som Influencer/Youtuber, hvis du vil den vej.

Hvad lærer du?

I mediefag C-B får du uddybende kendskab til den medievirkelighed, som du møder i din hverdag på sociale medier, Youtube, Facebook, Snapchat, Instagram, Netflix, TV osv. Du får uddybende kendskab til levende billeder, som de optræder i et varieret mediebillede, eksempelvis i spillefilm, dokumentarfilm, serier, kortfilm, virale film, reklamefilm og sågar computerspil. Du lærer at bruge optage- og redigeringsudstyr og at lave en medieproduktion sammen med andre. Herunder får du uddybet dit kendskab til en medieproduktions forskellige faser.

Tilmeld dig faget

Vælg hvornår og hvordan du vil tage faget.

Gå til tilmelding

Mere om faget

Mediefag C-B som holdundervisning på skolen

Du kan tage faget som:

  • Holdundervisning på skolen

Mediefag som holdundervisning foregår på vores adresse i Albertslund, men du vil også skulle ud af huset og optage film. Det er den enkelte lærer der, sammen med dig og resten af holdet, tilrettelægger undervisningen inden for den gældende læreplan. Læs mere om holdundervisning på skolen.

Eksamen

Eksamen består af to dele. Først kommer du til en gruppeeksamen bagefter kommer du til en individuel eksamen. I undervisningen op til læseferien har du produceret en film, som er omdrejningspunkt for gruppeeksamen. 

Gruppeeksamen: Den praktiske eksamen
Der er ingen forberedelse til gruppeeksamen, derfor skal du have et oplæg om jeres film klar når du møder til eksamen! Der beregnes 15 min. eksamination for hver af jer i gruppen. Dog kan en gruppeeksamen maks. vare i 60 min., uanset hvor mange I er i jeres gruppe.

Individuel eksamen: Den teoretiske eksamen
Denne eksamen varer 30 min. Du har en forberedelsestid på 60 min. med mindre du har dispensation, så er det 90 min. Du trækker et filmcitat på maks. 7 min., der er ukendt medieprodukt, som du eksamineres i.

Adgangskrav

Du skal have bestået Mediefag C for kunne begynde på Mediefag B.

SU

Du kan søge om SU for faget.

Læs om betingelserne for SU her

Læreplan for faget

Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen.

Gå til læreplan

Vi glæder os til at byde dig velkommen!